[Pauline]

Welkom bij Pauline

Huisdieren


    Inleiding    
inleiding    
    Thuis    
waar woon ik    
    Werk    
wat doe ik voor werk    
    CV    
mijn curriculum vitae    
    Hobbies    
enkele dingen die ik doe    
    Vakanties    
vakanties samen    
    Persoonlijk    
over mijzelf    
    Huisdieren    
huisgenootjes    
    Prive    
mijn prive spulletjes    
    Zoeken    
Zoek op deze site    
 • Floppi (23 juni 1992 - 13 oktober 1998)

  [Floppi] Dit is mijn liefste kat allertijden, en zijn naam is Floppi Middelink. Zijn? zijn? sommige mensen zijn het hier mischien niet mee eens, Floppi is namelijk eh... gecasteerd!

  Eens kijken, het is een kleine kat, een beetje ouder dan 5 jaar; hij is geboren op 23 juni 1992, dus als je wat tijd hebt, stuur je hem dan wat leuks op zijn verjaardag? Hij weegt 7 kilo, wat best behoorlijk is voor zo'n opdondertje! En dat brengt me op het volgende: Floppi is een van de meest enthousaste planten-uit-vensterbank-gooiers die ik ken!. Hij vind het trouwens ook leuk om achter vogels aan te zitten, maar die krijgt hij niet te pakken, hij heeft een belletje om.

  Hij heeft ook nog steeds al zijn nagels, Ik vind het een nare gewoonte van sommige mensen om de nagels van hun kat te laten knippen zodat ze de meubels niet kapot maken! Hij is een levend wezen, met alle lasten en lusten die hem dat brengen, en daar kun je als mens niet zomaar in ingrijpen, dan moet je maar geen kat nemen! (Hmmmm... nu ik eraan denk, mischien moet ik hem wel huur vragen voor het eten en de slaapplaats die hij heeft.)

  Oh, een van de schattige dingen van Floppi is de manier waarop hij slaapt. Een beetje achtergrond: lang geleden, toen ik nog niet met Peter en zijn 2 katten samenwoonde, mocht Floppi bij mij op de slaapkamer slapen. Natuurlijk vond hij dat heel leuk, maar hij (zoals een jong katje betaamd) nam mijn woonte over om op mijn rug te slapen. Niet een echt betamelijke wijze voor een kat om te slapen!

  Floppi is tijdens onze vakantie in Engeland overleden aan (waarschijnlijk) een hartkwaal. Voor wij op vakantie gingen was hij wat benauwd en zijn we met hem naar de dierenarts geweest. Deze dacht dat het waarschijnlijk een vervelend zittende haarbal was en gaf hem een injectie zodat hij wat makkelijker kon ademen. Inderdaad ging het die avond en opvolgende ochtend beter met Floppi en dachten wij met een gerust hart op vakantie te kunnen gaan...
  Helaas werden wij op de onze een-na-laatste vakantiedag door onze buurvrouw gebeld met de mededeling dat Floppi was overleden bij de dierenarts. (Ze had hem al ong. een week eerder naar de dierenarts gebracht vanwege de weer optredende benauwdheid). De dierenarts vertelde later dat ze ons wilde spreken i.v.m. euthenasie, daar ze geen mogelijkheid meer zag om Floppi te genezen en hij dusdanig benauwd was dat hij geen 'kats' leven meer kon lijden. Ongeveer een kwartier nadat ze de buurvrouw dit had doorgegeven, belde ze opnieuw om te vertellen dat Floppi uit eigener beweging had besloten naar de kattenhemel te vertrekken. We zullen onze lieve kat zeer missen!!

 • Tijger (15 oktober 1992 - )

  [Tijger] Om mijn verdriet over het overlijden van Floppi te verzachten hebben Peter en ik besloten een kat uit het asiel te halen. We hebben besloten geen jong katje te nemen, maar een wat oudere kat, liefst in de leeftijd van Floppi, zodat de andere katten wat actief zouden blijven, maar niet overdonderd zouden worden met een jong katje wat veel aandacht (ook van Moortje en Vlekki!) zou vergen.

  Nou, wat valt er over Tijger te vertellen? Zoals je in de foto kan zien is hij, net als Floppi, een europeese korthaar, met een behoorlijk spitse tijgerkop. Vandaar ook de naam 'Tijger'. Tijger is zo'n 6 jaar oud (heeft de dierenarts geschat aan de hand van zijn gebit). In zijn kattenpaspoort hebben we laten opnemen dat hij op 15 oktober 1992 is geboren. Verder heeft Tijger niet zolang in het asiel gezeten; ong. 1 maand. Het is een wegloopkat, en Peter en ik vonden hem allebei best wel mager. Hij is natuurlijk gecasteerd (alle asielkatten zijn dat!) en heeft zelfs een chip ingespoten gekregen zodat hij altijd weer naar ons gebracht kan worden als hij weg zou lopen.

  Het is een zeer praatgrage kat, zeker als je in de buurt van de keuken komt, dan loopt hij om je heen te draaien, te mauwen en verder alles wat hij maar kan doen om iets lekkers van je te krijgen. Het lijkt erop dat hij een goede opvoeding heeft genoten, want hij springt niet zomaar op het keukenblad. Wel op tafels en dergelijke, maar dat vinden we niet erg!

 • Vlekki en Moortje (28 augustus 1985 - )

  [Vlekki] [Moortje] Dit zijn de katten van Peter. Ze zijn heel erg lief, (en zwart zoals je ziet) maar slapen wel veel. Wel zijn ze al wel wat ouder dan Floppi, ongeveer 12 jaar. Het zijn broer en zus, die Peter onder zijn hoede heeft genomen toen hij pas in Enschede kwam wonen. Ze zijn erg lief voor elkaar en Vlekki, als zorgzame broer zijnde komt Moortje 'redden' als ze door Floppi achterna gezeten wordt.

  Vlekki is de opperkat hier in huis, hij is het sterkst, maar wel de grootste schijterd die ik ken. Als hij buiten mag lopen en er valt een blaadje van de boom komt hij met een noodtempo naar binnen rennen. Floppi is tweede in de rangorde en die is voor de duvel en 'n moeder niet bang. Voorgenoemd blaadje zou met huid en haar worden vernietigd! :) Moortje is echt een vrouwtje, lief, wat kleiner dan de andere katjes en heel parmantig als ze door de kamer of tuin stapt.


Pagina ontworpen door J.P.M. Middelink, laatst gewijzigd om 2003-02-28 08:41:47
Commentaar en opmerkingen graag naar bovenstaand adres